Geothermische screeningstool

Maak kennis met de geothermische screeningstool

2.11.2022

Het ontwikkelen van een geothermische screeningstool maakte deel uit van het Smart Geotherm-project dat in 2015 uitgerold werd. Uiteraard staat de technologie niet stil en werd de tool voortdurend bijgeschaafd. Heel wat officiële instanties werkten mee aan het project, dat al een belangrijke stap wordt gezien in de opmars van hernieuwbare energie.

Thermische geleidbaarheid in kaart gebracht

Wat is geothermie? Het antwoord op die vraag leest u elders op onze nieuwspagina. Hier gaan we dieper in op de geothermische screeningstool. Deze tool brengt de thermische geleidbaarheid van de ondergrond in Vlaanderen in kaart. Op die manier kan de gewenste diepte van geothermische boringen correct ingeschat worden.

Daarnaast kunnen ook hydrogeologische karakteristieken – zoals bijvoorbeeld de waterdoorlatendheid – van de ondergrond opgevraagd worden. Ten slotte zal u er alle beschikbare informatie over het wettelijk kader van de locatie terugvinden.

Heeft u al meer informatie over uw project, zoals bijvoorbeeld de warme- en koelvraag van het gebouw? Dan is het mogelijk om erg gericht het benodigde boorveld te gaan screenen.

Geothermische screeningstool zelf uittesten

Wil u de geothermische screeningstool zelf even uittesten? Dat kan door uw adres in te geven via deze link. Uiteraard is het aangewezen om de bijhorende data te laten interpreteren door een professional, om zo de juiste berekeningen te kunnen maken. Neem hiervoor gerust contact op met Geothermie Vanlerberghe. Tot binnenkort!