Geothermie Vanlerberghe | Geothermische boringen | Groene Energie

Het groeiend succes van geothermische boringen

28.03.2022

Geothermische boringen, een groeiend succes

Nu de prijzen bij het verbruik van traditionele verwarmings- en koelingssystemen de pan uit swingen, hebben heel wat bedrijven en particulieren nood aan een voordeliger en als het kan ecologisch alternatief. Zaakvoerder Brecht Vanlerberghe en zijn team kunnen door middel van geothermische boringen de oplossing aanbieden die u zoekt.

Geothermische wat? Geothermische boringen, it is!

Voor heel wat mensen is het gegeven geothermische boringen totaal onbekend terrein. Onterecht nochtans, want het is een efficiënte techniek waarbij aardwarmte onttrokken wordt aan de aardbodem.

Dit levert warmtegewinning op. De natuurlijke warmte die aanwezig is in de ondergrondse geologische lagen wordt ontgonnen. De vrijgekomen warmte, wordt dan via een warmtepomp doorheen uw bedrijf of woning verdeeld en gereguleerd.

Geothermie Vanlerberghe, uw specialist

Tijdens het uitvoeren van geothermische boringen wordt verticaal geboord. Hoeveel diepteboringen of hoe diep men boort is volledig afhankelijk en veranderlijk naargelang de situatie, omgeving en energievraag. In de gaten die ontstaan na het boren worden aardsondes geplaatst. Deze aardsondes worden opgevuld met een mengsel, bestaande uit water en antivries.

Geothermische warmtepomp

De verticale aardsondes worden allemaal horizontaal met elkaar verbonden. Twee leidingen vertrekken hieruit naar de geothermische warmtepomp. Het opgewarmde water-glycol mengsel, die een tempratuur van 10 tot 12 graden aanneemt geeft deze warmte af. De geothermische warmtepomp zet op haar beurt deze energie om in warmte. Dit geeft u de mogelijkheid geeft uw bedrijf of woning te verwarmen, te koelen of te voorzien van sanitair warm water.

Wilt u ook een efficiënt, rendabel en ecologisch systeem om uw bedrijf of woning te verwarmen? Dan kunt u zeker terecht bij Geothermie Vanlerberghe, die zich specialiseert in alles wat betrekking heeft tot geothermie. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een afspraak.