Geothermie Vanlerberghe | Geothermische boringen | Groene Energie

Het groeiend succes van geothermische boringen

28.03.2022

Geothermische boringen, een groeiend succes

Nu de prijzen bij het verbruik van traditionele verwarmings- en koelingssystemen regelmatig de pan uit swingen, hebben heel wat bedrijven en particulieren nood aan een voordeliger en als het kan ecologisch alternatief. Zaakvoerder Brecht Vanlerberghe en zijn team kunnen door middel van geothermische boringen de oplossing aanbieden die u zoekt.

Bent u nog niet vertrouwd met het begrip geothermische boringen of wil u meer weten? Hieronder krijgt u alvast een beknopte introductie in deze milieuvriendelijke techniek.

Geothermische wat? Geothermische boringen, it is!

Voor heel wat mensen is het gegeven geothermische boringen totaal onbekend terrein. Onterecht nochtans, want het is een efficiënte techniek waarbij aardwarmte onttrokken wordt aan de aardbodem.

Dit levert warmtegewinning op. De natuurlijke warmte die aanwezig is in de ondergrondse geologische lagen kunnen we namelijk ontginnen. De vrijgekomen warmte, wordt vervolgens via een warmtepomp doorheen uw bedrijf of woning verdeeld en gereguleerd. Een onuitputtelijke bron van energie dus!

Tijdens het uitvoeren van geothermische boringen boren we steeds verticaal. Hoeveel diepteboringen er moeten plaatsvinden of hoe diep we boren, is volledig afhankelijk en veranderlijk naargelang de situatie, omgeving en energievraag. In de gaten die ontstaan plaatsen we na het boren de nodige aardsondes. Deze aardsondes worden nadien opgevuld met een mengsel, bestaande uit water en antivries.

Geothermische warmtepomp

De verticale aardsondes verbinden we allemaal horizontaal met elkaar. Twee leidingen vertrekken van hieruit naar de geothermische warmtepomp. Het opgewarmde water-glycol mengsel, dat een tempratuur van 10 tot 12 graden aanneemt, geeft deze warmte af. De geothermische warmtepomp zet op haar beurt deze energie om in warmte. Dit geeft u de mogelijkheid geeft uw bedrijf of woning te verwarmen, te koelen of te voorzien van sanitair warm water op een ecologische manier.

Wilt u ook een efficiënt, rendabel en ecologisch systeem om uw bedrijf of woning te verwarmen? Dan kunt u zeker terecht bij Geothermie Vanlerberghe, waar wij gespecialiseerd zijn in alles wat betrekking heeft tot geothermie. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een afspraak.