Hoe werkt het?

Na een berekend aantal boringen (tussen 50 à 150m diep) worden er verschillende lussen in de grond gestoken. Na aansluiting van deze lussen doormiddel van collectoren, het Tichelmann-systeem of een combinatie van beiden vormen deze een gesloten circuit. Dit gesloten systeem wordt voorzien van een warmtegeleidende glycolmengeling om zo de warmte uit de bodem te onttrekken. Door middel van een warmtepomp wordt de warmte uit deze glycolmengeling onttrokken om hierna door middel van compressie een hoge temperatuur te bereiken die bruikbaar is voor verwarming en sanitair warm water. Het maakt van geothermie een uitstekende bron van hernieuwbare energie.

In de zomer heeft u de mogelijkheid om passieve of actieve koeling te activeren via de warmtepomp. Dit wil zeggen dat men de warmte uit de woning zal onttrekken en terug in de grond zal steken via de geothermische lussen. Op deze manier fungeert de aarde als buffer zodat u tijdens de winter deze warmte terug kan onttrekken. Zo stijgt het rendement van uw warmtepomp. Indien passieve koeling ten volle benut kan worden kan dit er voor zorgen dat de bodem kan regenereren. In dit geval kan het volstaan minder geothermische boringen te voorzien.

Als geothermische boorfirma plaatsen wij zelf geen warmtepompen, heeft u nog geen installateur voor uw warmtepomp? Contacteer ons en wij helpen u zoeken naar een installateur in uw regio. Hier leest u nog meer over de voordelen van een geothermische warmtepomp in uw project.

Geothermie Vanlerberghe | Geothermische boringen

Interesse?

Vraag hier een vrijblijvende prijsofferte