Gunstig btw-tarief als u kiest voor hernieuwbare energie

1.03.2023

Nog tot en met 31 december 2023 geldt er een (tijdelijke) verlaging van de btw op hernieuwbare energie. Voor woningen die jonger zijn dan 10 jaar betaalt u normaal 21% btw, maar nu is dat slechts 6%. Voor woningen die ouder zijn dan 10 jaar is het verlaagde btw-tarief sowieso van kracht.

Wat valt onder de verlaagde btw op hernieuwbare energie?

Over de stormloop op zonnepanelen heeft u vast al gehoord, maar de verlaagde btw op hernieuwbare energie is ook voor andere zaken van toepassing. Naast de installatie van zonnepanelen, een warmtepomp of zonneboiler vallen namelijk ook begeleidende werken onder de tijdelijk verlaagde btw-regeling. Ook voor grondboringen, bedoeld voor de installatie van geothermische warmtepompen, betaalt u momenteel dus maar 6% btw, zelfs als uw woning jonger is dan 10 jaar.

De Confederatie Bouw reageerde dan ook positief op het nieuws dat geothermie de nodige aandacht krijgt in deze maatregel van de overheid. “Het aantal opdrachten zal niet spectaculair toenemen, maar het is belangrijk dat de toepassing nu de nodige aandacht krijgt. Hopelijk zullen studiebureaus en architecten dit vaker in hun projecten opnemen, zoals in Nederland al langer het geval is.”

Geothermie Vanlerberghe staat voor u paraat

Voor geothermische boringen aan 6% btw kunt u uiteraard steeds bij Geothermie Vanlerberghe terecht. Dit geldt zowel voor bedrijven als privéwoningen. Zelf installeren wij geen geothermische warmtepompen, maar voeren we enkel de begeleidende werken uit. Uiteraard kan u wel beroep doen op ons uitgebreid netwerk met erkende installateurs.

Wenst u ook gebruik te maken van de verlaagde btw op hernieuwbare energie en heeft u daarbij interesse in geothermie? Neem dan zeker contact met ons op.