Groene energie West-Vlaanderen | Groene energie Oost-Vlaanderen

Uw partner voor groene energie in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen

19.09.2023

Geothermie is een van de manieren bij uitstek om groene energie in te zetten bij nieuwe (ver)bouwprojecten. Deze duurzame en constante energiebron geldt namelijk als enorm milieuvriendelijk en zorgt ervoor dat er minder vervuilende bronnen worden ingezet.

Voor al uw projecten met groene energie in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen bent u bij Geothermie Vanlerberghe aan het juiste adres.

Waarom zorgt geothermie voor groene energie?

De warmte die verkregen wordt met geothermie boringen is helemaal CO²-vrij en is daarom een geschikt alternatief voor de gekende fossiele brandstoffen. De aardwarmte is namelijk van nature aanwezig en komt voort uit de hete kern van onze aarde en de radioactieve deeltjes in de aardkorst. Ook die laatste zijn overigens van nature aanwezig.

Geothermische boringen zijn een vak apart, waarin Geothermie Vanlerberghe honderd procent gespecialiseerd is. Daarom zijn wij uw partner bij uitstek voor de voorziening van groene energie in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. En dat geothermie voor groene energie zorgt, lijdt absoluut geen twijfel.

Zo vond in het Nederlandse Rijswijk een internationale conferentie plaats op 4 september 2023. Geothermie werd er naar voren geschoven als de allerbelangrijkste oplossing voor het huidige klimaatprobleem. Bovendien kenden de fossiele brandstoffen de voorbije jaren erg schommelende prijzen. Dat bekent dat geothermie niet alleen een positieve impact heeft op het milieu, maar op termijn ook voor uw portemonnee.

Andere vormen van groene energie in West- en Oost-Vlaanderen

Zonnepanelen, windenergie, bio-energie … Het is duidelijk dat geothermie niet de enige vorm van groene energie in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen is. Toch biedt deze energiebron unieke mogelijkheden, zeker bij grootschalige projecten. Zo kunnen volledige verkavelingen of grote bedrijven met een beperkt aantal boringen voorzien worden van energie. Zo bieden grootschalige warmtenetten op basis van geothermie heel wat kansen in de toekomst.

Bent u benieuwd hoe u gebruik kan maken van geothermie in uw (ver)bouwproject en wenst u daarbij het advies van een expert? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Geothermie Vanlerberghe. Wij onderzoeken met plezier de mogelijkheid om geothermie boringen uit te voeren en adviseren u voor het optimaal gebruik van groene energie.