Boring voor warmtepomp

Boring voor een warmtepomp nodig? Wij helpen u graag!

22.01.2024

Bij Geothermie Vanlerberghe staan we in voor de boring voor een warmtepomp, zodat u probleemloos kunt genieten van deze ecologische verwarmingsmethode. Lees hier meer over de voordelen en wat wij precies voor u kunnen betekenen.

Waarom kiezen voor een warmtepomp?

Op onze website kon u eerder al lezen over de voordelen van een geothermische warmtepomp. Deze pomp haalt de nodige warmte uit de bodem of het grondwater en vervolgens wordt de energie aangewend om uw woning te verwarmen. In de winter kan dezelfde energie gebruikt worden om de woning te verkoelen, win-win dus! Een warmtepomp heeft bovendien een uitstekend rendement en lage onderhoudskosten, waardoor het een slimme én duurzame investering is op lange termijn.

Uw keuze voor een warmtepomp is milieuvriendelijk, maar ook esthetisch. In uw nieuwbouw of renovatie is namelijk geen opzichtige schouw of buitenunit van de airco meer nodig, maar is alles erg subtiel ingewerkt.

Boring voor een warmtepomp? Zo gaat het in zijn werk

Voor u van de voordelen kunt genieten, is er natuurlijk eerst een boring voor een warmtepomp nodig. En daarbij helpt Geothermie Vanlerberghe u graag! Wij zorgen voor boringen tussen 50 en 150 meter diep en plaatsen verschillende lussen in de grond. In het gesloten circuit dat we vormen, is er een warmtegeleidende glycolmengeling die de warmte uit de bodem onttrekt. De warmtepomp zelf zal vervolgens de warmte uit deze mengeling halen en ervoor zorgen dat u het water kan inzetten voor uw verwarming of sanitair water.

Klinkt ingewikkeld? Op deze pagina kan u nog wat meer technisch informatie over onze werkwijze terugvinden. Zelf verkopen wij overigens geen warmtepompen, maar uiteraard kan u wel een beroep doen op ons netwerk. Wie zelf actief is als aannemer of installateur kan dan weer onze ondersteuning inroepen voor de boring voor een warmtepomp.

Eén boring voor een warmtepomp of meerdere?

Er zijn verschillende factoren die bepalen of één boring voor een warmtepomp volstaat, maar vaak zullen er toch twee of drie boringen nodig zijn voor een woning. Voor bedrijfsgebouwen kan dit aantal uiteraard een stuk hoger liggen. Bepalende factoren zijn bijvoorbeeld de aanwezige isolatie, de manier waarop het pand verwarmd wordt, het sanitair, de eventuele aanwezigheid van een zwembad …

Het feit dat er wellicht meerdere boringen nodig zijn, hoeft u overigens niet te vrezen. Een boorgat heeft een diameter van 10 à 15 centimeter, wat een stuk kleiner is dan bij een waterput. U zult hier dus geen hinder van ondervinden en ook de impact op het milieu is quasi onbestaand.

Reken op de expertise van Geothermie Vanlerberghe

Overtuigd door de voordelen van een geothermische warmtepomp? Of zoekt u als professional een betrouwbare partner om mee samen te werken? Geothermie Vanlerberghe is de partner bij uitstek voor een boring voor uw waterpomp. Contacteer ons gerust vrijblijvend voor een offerte of om een samenwerking te bespreken.