Eigen waterwinning | Boorput plaatsen

Boorput plaatsen? Reken op Geothermie Vanlerberghe voor eigen waterwinning

1.06.2023

Aangezien ons water steeds schaarser en duurder wordt, is eigen waterwinning een slimme investering in de toekomst. Om uw boorput te plaatsen, kan u dan ook een beroep doen op Geothermie Vanlerberghe.

Hoe werkt een boorput precies?

Een boorput wordt vooral geplaatst voor het gebruik van grondwater, maar de diepte is sterk afhankelijk van de uiteindelijke toepassing. Voor beregening of een grijswatercircuit is een beperkte diepte van 10 meter doorgaans voldoende, terwijl er voor huishoudelijk gebruik of productieprocessen een grotere diepte nodig is.

Nadat wij met Geothermie Vanlerberghe voor de nodige boringen zorgen, wordt een pompinstallatie voorzien. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de diepte van de put en het gebruik. Ten slotte wordt een waterdichte putkop en toezichtsput voorzien ter afwerking. Wij werken met bekwame partners samen, zodat we de volledige realisatie van uw boorput perfect kunnen verzorgen.

Eigen waterwinning: boor uw factuur de grond in

Een boorput kan verschillende toepassingen hebben. Bij particulieren gaat het meestal om huishoudelijk gebruik, beregening of het opvullen van een zwembad of vijver. Echter zijn er nog meer professionals en verenigingen die hier goed gebruik van kunnen maken. Met uw eigen waterwinning kan u dan ook sterk besparen op uw waterfactuur. U bent niet langer afhankelijk van het stadswaternetwerk en het eigen grondwater is aanzienlijk goedkoper dan leidingwater. Bovendien anticipeert u met deze installatie op de toekomst, want door de klimaatopwarming wordt water steeds schaarser én duurder.

In de landbouw wordt het grondwater van de boorputten gebruikt om de gewassen te beregenen of drinkwater voor de dieren te voorzien, terwijl bedrijven het water kunnen inzetten voor hun grijswatercircuit of warmtepomp. In de sportsector worden boorputten dan weer aangewend om sportvelden te beregenen, zodat ze in uitstekende staat blijven. Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer toepassingen mogelijk, die we u graag toelichten in een persoonlijk gesprek.

Boorput plaatsen met grote precisie

Wanneer u een beroep doet op Geothermie Vanlerberghe om een boorput te plaatsen, komt er vooraf een medewerker langs op uw werf. Deze medewerker onderzoekt of de nodige ruimte aanwezig is, of er eventuele ondergrondse leidingen zijn en zal vervolgen de locaties van de gewenste boorputten uittekenen. Wij laten met andere woorden niets aan het toeval over.

Als de uiteindelijke werkzaamheden meerdere dagen in beslag nemen, zal de boormachine op de werf aanwezig blijven, maar wij staan erop dat we de werf iedere avond proper achterlaten. Ook de werken zelf voeren wij zo secuur mogelijk af en eventuele boorresten kunnen door ons verwijderd worden.

Interesse om een boorput te plaatsen voor uw eigen waterwinning? Benieuwd naar de prijs van een boorput voor uw toepassingen of andere informatie nodig? Aarzel niet om contact op te nemen met het team van Geothermie Vanlerberghe. We helpen u graag verder!